TEUN DE BOER ZIET AJAX ONTSNAPPEN AAN TWEEDE RODE KAART NA SPIJKERHARDE CHARGE: 'EEN HéLE RODE RAND!'

Volgens Teun de Boer kwam Ajax in de slotfase erg goed weg toen Anton Gaaei teruggefloten werd voor een overtreding op Julian Baas. De commentator van ESPN zag hoe de ingevallen verdediger zijn noppen hard op de enkel van de Excelsior-middenvelder plantte, maar ‘slechts’ geel in ontvangst nam. Niet alleen De Boer had een andere kleur kaart verwacht.

Te zien is hoe Gaaei te laat is en hard doorgaat op Baas, die zijn enkel lelijk lijkt te verzwikken. Na het zien van de herhaling schrikt De Boer: “Hij valt daar wel vól op de enkel van Baas! Een harde overtreding, waar Yannick van der Laan (videoscheidsrechter bij Ajax – Excelsior) zéker zijn blik nog op gaat werpen”, stelt de commentator.

“Dit heeft een héle rode rand”, gaat De Boer verder. Ajax stond op dat moment al met tien spelers op het veld, omdat Steven Bergwijn in de eerste helft mocht inrukken na een overtreding op de doorgebroken Mimeirhel Benita. Hoewel de VAR wel naar het moment keek, volgde er geen rode kaart. “Je kunt niet zeggen dat Gaaei daar slecht wegkomt”, concludeert De Boer.

Op sociale media zijn de meningen harder over het rode kaart-moment van Gaaei. Velen stellen dat Ajax met negen man door had gemoeten na de harde overtreding van de Deen. Hieronder een bundeling van reacties op X.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald de Boer verwijst Ajax-standpunt van Marco van Basten op pijnlijke wijze naar de prullenbak

Ronald de Boer is het niet met Marco van Basten eens dat er de afgelopen seizoenen te weinig talenten zijn doorgebroken bij Ajax.

2024-04-24T21:37:32Z dg43tfdfdgfd